Истражувачите

Махеш Lakshminarayanan | истражувач

3 Ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во Истражувачите .

Mahesh Lakshminarayanan

Махеш Lakshminarayanan е урбана и регионална излет со една од водечките планирање и инженерство консултантска фирма во Индија. Тој дипломира со магистерска диплома по Планирање од Рутгерс "Едвард J.Bloustein Факултетот за планирање и јавната политика, и работел за две години со Middlesex Каунти планирање, а исто така на Рутгерс имиграциски инфраструктурен проект со Иглтон пред да се пресели назад во Индија март 2011 година.

Области Махеш на интерес вклучуваат развој на инфраструктурата и планирање на животната средина. Пред да дојдат во Универзитетот Рутгерс, Махеш работел кратко на масовниот транзит и историски проекти за зачувување во Индија. Тој, исто така има степен во урбанистичко планирање од Jawarharlal Нехру Технолошкиот универзитет (Индија).

Ommead Iraninejad | истражувач

3 Ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во Истражувачите .

Ommead Iraninejad

Ommead Iraninejad е втора година мајстори студент на Универзитетот Рутгерс Школата за менаџмент и работните односи. Интереси Ommead вклучуваат законот за работни односи, корпорации лидерство, перформанси мислењата, пречки во развојот на работното место, и организациско однесување. Ommead е сенаторот од Школата за менаџмент и работните односи.

Во моментов, Ommead е вработен во Националната работни односи одбор, како поле испитувачот. Тој работи за Генералниот совет, под надзор на Регионалниот директор на Регион 2. Покрај тоа, потенцијалните планови Ommead вклучуваат извршуваат докторски студии на Универзитетот Рутгерс.

Elisa Н Baeza | истражувач

3 Ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во Истражувачите .

Elisa N. Baeza

Elisa Baeza се извршуваат Мајстор за јавна политика на Факултетот Bloustein за планирање и јавна политика во Рутгерс. Нејзините интереси се во развојот на заедницата, поточно во економскиот капитал, доделување на станови, и средства за развој меѓу урбаните ниско до умерена приход семејства. Таа е дипломиран соработник со Програмата за имиграциски Рутгерс инфраструктура на сајтот проект.

Пред Bloustein, Elisa работел како директен давател на услуги во прифатлива homeownership и развој на младите полиња каде што таа служи за ниско до умерена приход и мигрантско население во мисијата Окружниот и југоисточна сектор од Сан Франциско, Калифорнија.

Брајан Стромберг | истражувач

1 ноември 2011 година - нема коментари. Напишано од во Истражувачите .

Брајан Стромберг е втора година докторант на Факултетот Bloustein за урбанизам и јавна политика, како на пролет 2011 година. Додека неговото истражување се фокусира на доделување на станови политика и домување за финансии, тој е заинтересиран за сите форми на социјална правда прашања. Брајан има магистерска диплома по географија од Универзитетот Рутгерс. Неговата теза е на заеднички капитал домување и нејзиниот потенцијал за создавање на фундаментални промени во домување и имотот односи. Неговата дисертација истражување на Bloustein школа ќе се изгради на ова дело, но со фокус на заедницата земјиште фондови и импликациите од нивните зголемување на присуството во доделување на станови политики.

Зумбул Милер

9 октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во Истражувачите .

Милер се приклучи на програмата за имиграција и демократија во ноември 2011 година како научен соработник. Нејзините главни одговорности вклучуваат, предлог пишување, истражувања, и управување со проекти. Таа, исто така, служи како асоцијативна факултет во Одделот за латино и шпанска Карибите студии, школа на науките и уметностите.

Таа во моментов е спроведувањето на нејзиниот мајстор на уметноста во политички науки на Рутгерс. Нејзините истражувачки интереси вклучуваат Карибите американски и етничката политика во САД, бидејќи жените во политиката; САД кривичната правда реформи и имиграциската политика. Милер е со скратено работно време предавач со Универзитетот Рутгерс и ги претстави некои од нејзината работа на конференции низ Латинска Америка и Карибите.

Пред да се приклучи EPID, некои од минатите искуства Милер вклучуваат работат за локалните, државните и федералните избрани функционери од Њујорк, имиграција, политички прибирање финансиски средства, развој и работа на кривичната правда реформи.

Престојни настани

 1. Април
  23
  Mon

  1. 8:30 Имиграција Акционери конференција 2012
 2. Април
  30
  Mon

  1. Закон за имиграција курс за обука
Прикажи ги Календар »

Контакт