Барање за Предлог

Политички аналитичар / координатор на програмата | меѓународно образование

4 ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во Барањето За предлог .

Националниот центар за имигранти политика за интеграција

Вашингтон

Политиката за миграција институт (MPI), непартиска, непрофитна тинк-тенк посветен на проучување на националните и меѓународните миграциони политики, бара динамична и искусни поединец да работат во Националниот центар на Институтот за имиграциски политика за интеграција (NCIIP).

Примарни функции на позиција се:

 1. Да помогне во координирање на меѓународни компаративни проектот се фокусираше на клучните прашања во областа на наставникот квалитет, истражување на политики и практики во областите како што се пре-обука, лиценцирање, и професионален развој и нивното влијание врз резултатите од образованието на децата од имигрантските семејства; и
 2. Да се ​​обезбеди истражување и програма координација поддршка на други NCIIP образование поврзани со проекти, вклучувајќи темите во САД раното детство, основно и средно образование, како и прашања во врска со признавањето на странски образовни и вештина ингеренциите и транснационални усогласување на образованието и вештина ингеренциите.

Потребно:

 • Магистратура со 5 или повеќе години искуство или стручно образование со 3 или повеќе години работно искуство
 • Демонстрираа познавање на образовната политика и пракса прашања во врска со успехот на децата од имигрантските семејства, особено деца кои се второ јазик ученици
 • Докажано истражување, организација и управување со проекти вештини
 • Способност да ги уредувате и да пишува луцидно
 • Способноста да работи независно, приоритет, и справи со повеќе задачи и проекти
 • Демонстрираа професионализам и пресудата
 • Одлично и зрели тим плеер / градител
 • Удобност со јавно говорење

Корисно:

 • Познавање на образовната политика и пракса прашања во европските држави и / или на наставникот-квалитетни политики и практики во одредена
 • Пред аналитички политика работа и / или квантитативно истражување во релевантните НВО, право, и / или владини сектори,
 • Искуство во програмата управување, вклучувајќи контрола на персоналот и управување со буџетот
 • Релевантни публикации рекорд
 • Флуентност на шпански и / или други јазици во прилог на англиски јазик

Должности и овластување

 • Учествуваат во проектирање и управување на истражувачки напори во врска со образованието на децата од имигрантските семејства и акредитивен признавање прашања кои се соочуваат странските-образовани возрасни
 • Истражување и да пишува позадина документи, меморандуми, извештаи, статии, итн работи во соработка со други во куќата на персоналот и аналитичари надвор MPI
 • Спроведување на квалитативниот и / или квантитативниот анализи за повеќе публика, вклучувајќи ги политичарите, владина агенција менаџери, заедница заинтересирани страни, и други
 • Да стапите во интеракција со надворешни научници, политичари, како и други заинтересирани страни да ја координира програмата настани и активности
 • Обезбеди навременост, точност и доверба во завршување на проектните активности
 • Работат заеднички со други NCIIP на персоналот да обезбеди финансирање за проекти, вклучувајќи ги и пишување предлози и грант извештаи

Да се ​​аплицира

Заинтересираните кандидати треба да испратат мотивационо писмо, продолжи, кратко пишување примерок, и плата историјата да hr@migrationpolicy.org~~V. Ве молиме референца "меѓународно образование ПА / компјутер - NCIIP" во насловот и вклучуваат линија ни кажува како сте слушнале за оваа позиција.

Хард копии може да бидат испратени на:

Човечки ресурси
Миграционата политика Институтот
1400 16-Свети СЗ Ste 300
Вашингтон 20.036

Поради големиот број на пријавени, само оние кои се сметаат за позиција ќе бидат контактирани. Не телефонски повици, ве молам.

Политиката за миграција Институтот е еднаква можност работодавачот и не дискриминираат врз основа на расата, полот, етничката припадност, сексуална или половата насоченост, религија, или физичка способност.

Посетата на американскиот MPI на доселениците интеграција мрежа во: http://immigrant-integration.ning.com/?xg_source=msg_mes_network

Престојни настани

 1. Февруари
  7
  Tue

  1. 16:30 Изложба: Слики од губење и Меморија: Слики од Магда Luccioni
 2. Февруари
  29
  Сре

  1. 02:00 Оценете вашиот бренд: Како да се процени Твојот непрофитни Бренд да се создаде ефикасен маркетинг стратегија
Прикажи ги Календар »

Преведувач

Фејсбук

Контакт