Политички ресурси

CitizenshipWorks

6 ноември 2011 година - нема коментари. Напишано од во политички ресурси .

А веб-сајт дизајниран да им помогне на имигрантите отидете на процесот на натурализација вклучувајќи утврдување подобност, разбирање што се вклучени во натурализација процес, како и подготовка за различни натурализација тестови.

Веб страна:

http://www.citizenshipworks.org/


CitizenshipWorks текстот пораки кампања Обезбедува Локално Информации за натурализација помош

7 март 2012 година

CitizenshipWorks, онлајн ресурс посветени на зголемување натурализација стапки меѓу подобни имигранти, неодамна го најави лансирањето на својот национално текстот пораки кампања, која праќа имигранти информации за САД државјанство и им помага за да пристапите бесплатно или по ниска цена правна помош во нивната област.

” in Spanish) to 877877 and receive the location and contact information of nearby legal services providers as well as information about naturalization and alerts about upcoming naturalization workshops and events in their community. Корисниците можат да текстот "државјанство" ("ciudadania" на шпански) за 877.877 и да добијат локација и контакт информации на околните правни услуги провајдери, како и информации за натурализација и известувања за претстојните натурализација работилници и настани во нивните заедници. Достапни на англиски и шпански, кампањата се обраќа на неисполнети потреба за информации, за да станете државјанин на САД и насочува корисниците до локалните организации кои обезбедуваат натурализација помош.

За повеќе информации, можете да ја преземете Соопштение за медиумите тука:

Hispanas Organized за политичка еднаквост

Октомври 30, 2011 - Нема коментари. Напишано од во политички ресурси .

Надеж е непрофитна, непартиска организација посветена да обезбеди критички глас да Latinas да ги развијат своите личен развој, просперитет и политичка моќ. Во текот на годините, се надевам му служеа на заедницата Латина со иновативни програмски кој обезбедува развој на лидерство, националната можности за мрежно поврзување, искуствено учење, и еден на еден интеракција со локалните, државните и федералните власти и агенции.

Веб страна:

http://www.latinas.org/site/c.qwL6KiNYLtH/b.2247283/k.BE35/Home.htm

САД Државјанство и Имиграција служба

Октомври 30, 2011 - Нема коментари. Напишано од во политички ресурси .

САД Државјанство и Имиграција Услуги (USCIS) е владина агенција која ги надгледува законски имиграција во САД. USCIS ќе обезбеди ветувањето на Америка како нација на имигранти преку обезбедување на точни и корисни информации за нашите клиенти, давање имиграција и државјанство придобивки, промовирање на свеста и разбирање на државјанство, и да се обезбеди интегритетот на нашата имиграција систем.

Веб страна:

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis


Нови повеќејазичен Ресурсен центар сега е достапен!

USCIS го промовираше новиот повеќејазичен Ресурсен центар . Овој сајт ќе служи како центар за сите USCIS материјали понудени на странски јазици, и содржи 13 нови преведени "Како можам да ..." водичи на кинески. Водичи се исто така достапни на шпански преку USCIS Español сајт .


Новата студија материјали кои се достапни!

Да им помогне на лицата студија за натурализација тест, тие качен видеа, флеш картички, како и други материјали за да им помогне на апликантите подготват за англиски потребни за тестот. Можете да најдете оние материјали тука: http://tinyurl.com/32rwer4 .

Канцеларијата, исто така, има дополнителни видеа, публикации, пракса тестови, и мултимедијални ресурси со цел да се дополни настава во училница (и за самостојно учење), се фокусираше на цивилна дел од тестот. Можете да најдете оние материјали тука: http://tinyurl.com/6nwxbzm .

Имиграциона политика Центар

Октомври 30, 2011 - Нема коментари. Напишано од во политички ресурси .

На миграциската политика Центар (IPC) е истражување и креирање политики рака на американската имиграција Советот. Мисија IPC е да ја креира рационална разговор за имиграцијата и имигрант интеграција. Преку своите истражување и анализа, IPC обезбедува креаторите на политиката, медиумите и јавноста со точни информации за улогата на имигранти и имиграциона политика на американското општество. IPC извештаи и материјали се широко распространети и се потпира на печатот и креаторите на политиката.

Веб страна:

http://www.immigrationpolicy.org/

Националниот имиграција форум

Октомври 30, 2011 - Нема коментари. Напишано од во политички ресурси .

За имиграција Национален форум е водечки имигрант организација за застапување во земјата со мисија да се залага за вредноста на имигранти и имиграција на нацијата. Визијата на НИФ е да се создаде САД имиграциона политика која идеали почести во Америка, го штити човечкото достоинство, се одразува економски барања Америка, слави семејството единство и обезбедува можности за напредок.

Веб страна:

http://www.immigrationforum.org/

Ла Раза Centro Лега

Октомври 30, 2011 - Нема коментари. Напишано од во политички ресурси .

Ла Раза Centro правни е заедница-базирани правна организација која се занимава со латино, имигрант и ниски приходи заедници во Сан Франциско да се залага за нивните граѓански и човекови права. Тоа е комбинација правни услуги, организирање, застапување и социјални услуги за изградба на грасрут моќ и сојузи кон создавање на движење за праведно општество.

Веб страна:

http://techforpeople.net/ ~ lrcl / index.php

Мексиканците и Американците размислување, заедно

Октомври 30, 2011 - Нема коментари. Напишано од во политички ресурси .

Мет, Мексиканците и Американците размислување, заедно, е бинационална, непартиска и непрофитна организација. Со силно присуство во двете Мексико и Вашингтон, Мет е посветена на една визија на заеднички просперитет меѓу Мексиканците и Американците. Мет замислува, создава и имплементира резултат-ориентирана програми и иницијативи кои се менуваат живее секој ден.

Веб страна:

http://www.matt.org/english/

Престојни настани

  1. Септември
    15
    Са

    1. Насловна општество 7 Годишен латино Воспитување конференција @ децата од Њу Џерси
    2. 09:30 На латино Лидерство Алијансата на Њу Џерси Конвенцијата @ Универзитетот Рутгерс труд едукативен центар

Прикажи ги Календар

Преведувач

Контакт