Правни ресурси

Американската имиграција правници, Асоцијацијата

7 Јануари 2012 година - нема коментари. Напишано од во правни ресурси .

Американската имиграција Адвокатите асоцијација (Аила) е национална асоцијација на повеќе од 11.000 адвокати и професори по право кои практикуваат и да научат закон за имиграција.

Веб страна:

http://www.aila.org/~~V

Американски пријатели Користење комитет

7 Јануари 2012 година - нема коментари. Напишано од во правни ресурси .

Американската Пријатели Користење комитет (AFSC) е организација квакер која вклучува луѓе од различни вери кои се посветени на социјална правда, мир, и хуманитарна служба. Нашата работа се базира на принципите на верските друштво на пријатели, верување во вредноста на секој човек, и верба во силата на љубовта да се надмине насилството и неправда.

Веб-страница

http://www.afsc.org

САД на Министерството за правда

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во правни ресурси .

На следниве организации и адвокати (види линк подолу за котација) да обезбеди бесплатна правна услуги и / или линкови за таквите услуги да сиромашки поединци во имиграција отстранување постапка, во согласност со 8 CFR § 1003,61. Некои од овие организации, исто така, можат да наплатат минимален надомест за правни услуги на одредени ниски приходи поединци.

Веб-страница

http://www.justice.gov/eoir/probono/freelglchtNJ.htm

Националниот закон за имиграција Центар

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во правни ресурси .

На NILC е посветен на одбрана и унапредување на правата на ниски приходи имигранти и нивните членови на семејството. Во текот на изминатите 30 години, NILC заработил национален углед како водечки експерт за имиграција, јавни бенефиции, и вработување закони кои се однесуваат имигранти и бегалци. Широко познавање NILC на комплексот интеракција помеѓу правниот статус на имигрантите и нивните права според американските закони е неопходен ресурс за правна помош програми, групи во заедницата, како и социјалните услуги и агенции низ целата земја.

Веб страна:

http://www.nilc.org/index.htm

Мексиканската американскиот правен одбрана и Фондот за образование

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во правни ресурси .

MALDEF е водечки на нацијата латино правни граѓански права организација. Често се опишува како "правна фирма на латино заедница", MALDEF промовира општествена промена преку застапување, комуникации, заедницата образование, и судски постапки во областа на образованието, вработувањето, имигрант права, и политички пристап.

Веб страна:

http://www.maldef.org/index.html

LatinoJustice Порторико Правна одбрана и Фондот за образование

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во правни ресурси .

Користење на силата на законот заедно со образованието и застапување, LatinoJustice PRLDEF штити можности за сите Латиноамериканците да се успее во работа и училиште, ги исполни своите соништа, и одржување на нивните семејства и заедници. Работа LatinoJustice PRLDEF на целосно го прифаќа разновидноста на латино заедница - особено на најранливите - нови имигранти и сиромашните. Работа LatinoJustice PRLDEF е опфаќа три водечки принципи - заштита на граѓанските права, зачувување на латино лидери и зголемување на граѓанското учество во рамките на латино права заедница.

Веб страна:

http://latinojustice.org/~~V

Престојни настани

  1. Април
    30
    Mon

    1. Закон за имиграција курс за обука
Прикажи ги Календар »

Контакт