Работни односи

Домашните работници Обединетите

7 Јануари 2012 година - нема коментари. Напишано од во работните односи .

Основана во 2000 година, домашните работници Обединетите [DWU] е организација на Карибите, Латина и африканските дадилките, домаќинки, и постари старателите во Њујорк, за организирање на власта, почит, фер стандарди на трудот и да се помогне во изградбата на движење да се стави крај експлоатација и угнетување за сите.

Веб страна:

http://www.domesticworkersunited.org/~~V

Националниот ден работник Организирање мрежа

7 Јануари 2012 година - нема коментари. Напишано од во работните односи .

NDLON подобрува животите на ден работници во САД. За таа цел, NDLON работи да ги обедини и зајакнува е член организации да бидат повеќе стратешки и ефикасно во нивните напори да се развие лидерство, се мобилизираат, и да организираат ден работници со цел да се заштити и да ги прошират нивните граѓански, работничките и човековите права. NDLON поттикнува побезбедно похумани средини за надничар, и мажите и жените, за да заработи за живот, ќе придонесат за општеството, и да се интегрираат во заедницата.

Веб страна:

http://www.ndlon.org/~~V

ImmigrationWorks

7 Јануари 2012 година - нема коментари. Напишано од во работните односи .

ImmigrationWorks САД е национална организација унапредување на реформи за имиграцијата, која работи за сите Американци - работодавачите, работниците и граѓаните. Нејзините двојни цели: да ги едуцира јавноста за придобивките од имиграцијата и да се изгради мејнстрим грасрут изборна единица во корист на подобра закон - сопственици на бизниси и други од цела Америка сакаат да зборуваат и бараат да се измени.

Веб страна:

http://www.immigrationworksusa.org/~~V

Азија Пацифик американски труд Алијансата

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во работните односи .

Основана во 1992 година, на азиската Пацифик американски труд алијанса (APALA), AFL-CIO, е првата и единствена национална организација на азиските Пацифик американски (АПА) членовите на синдикатот. Од своето основање, APALA одигра уникатна улога во решавањето на работното место прашања на 660.000 АПА членки на Унијата и како мост меѓу пошироката работничкото движење и заедницата АПА. Поддржана со силна поддршка на АФЛ-ЦИО, APALA има 13 поглавја и пред-поглавја и националната канцеларија во Вашингтон

Веб страна:

http://www.apalanet.org/~~V

Обединетите земјоделските работници на Америка (Американската федерација за труд и Конгресот на индустриски организации)

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во работните односи .

Ufw е синдикатот ги претставувале американските земјоделските работници.

Веб-страница

http://www.ufw.org/~~V

Трудот Советот за Латинска Америка унапредување

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во работните односи .

LCLLA е национална шпанска синдикатот асоцијација претставуваат 1,4 милиони шпанска работа мажите и жените во 43 меѓународни унии во 45 поглавја во 17 држави и Порто Рико. LCLAA се стреми да постигне општествено достоинство, економски и политички правда, и повисок животен стандард за секој шпанска работник.

Веб страна:

http://www.lclaa.org/~~V

Американското Министерство за труд

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во работните односи .

На американското Министерство за труд наведува трудот поврзани со актите кои се применуваат за имигрантите на САД

Веб-страница

http://www.dol.gov/dol/topic/discrimination/immdisc.htm

Престојни настани

 1. Февруари
  7
  Tue

  1. 16:30 Изложба: Слики од губење и Меморија: Слики од Магда Luccioni
 2. Mar
  14
  Сре

  1. IRS непрофитни Работилница на тема: за мали и средни 501 (c) (3) на
Прикажи ги Календар »

Контакт