Здравјето

Азиските здравствени услуги

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во здравство .

ХАС има за цел да послужи и да се залагаат за Азија и Пацифик островите (API) заедница преку обезбедување пристап до здравствени услуги без оглед на приходот, осигурување статус, имиграционен статус, јазик, или култура. Како важен дел од оваа мисија, ХАС обезбедува услуги на англиски јазик и осум азиски јазици: кинески (мандарински и кантонски), виетнамски, корејски, тагалог, Лао, изразот на лицето, и Црвените.

Веб страна:

http://www.asianhealthservices.org/handler.php?p=home

Шпанска-Услуга здравствени професии училишта, Inc

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во здравство .

HSHPS е непрофитна организација основана во 1996 година како одговор на Извршната наредба на Претседателот на 12.900 ", квалитетот на образованието за шпанска Американците." Здружението е основана со поддршка од американскиот Оддел за здравство и општествени служби како дел од нивната "шпанска агенда за акција иницијатива. "HSHPS во моментов претставува 23 медицинските училишта и 3 јавното здравство училишта.

Веб страна:

http://www.hshps.org/~~V

Здружението на шпанска здравствени менаџери

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во здравство .

AHHE е национален доброволна организација се обидува да поттикне програми и политики за зголемување на присуството на Хиспанците во здравствената администрација професии. AHHE е првата организација посветена исклучиво на шпанска здравствени менаџери и на образованието на здравствената индустрија за шпанска здравството пазар.

Веб страна:

http://www.ahhe.org/~~V

Шпанска стоматолошка асоцијација

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во здравство .

Како водечки глас за шпанска оралното здравје, имал обезбедува услуги, образованието, застапување и лидерство за елиминација на оралното здравје диспаритети во шпанска заедница.

Веб страна:

http://www.hdassoc.org/~~V

Националната алијанса за шпанска здравство

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во здравство .

NAHH има за цел да го подобри здравјето на шпанска заедници и да работат со други за да обезбедат здравје за сите. Националната алијанса за шпанска здравство е пред се извор на нацијата на информации за шпанска здравјето и наука-базирани и заедницата управувано се залагаат за здравјето на луѓето.

Веб страна:

http://www.hispanichealth.org/~~V

Националниот Латина здравствена мрежа

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во здравство .

Националниот Латина здравствена мрежа е непрофитна организација која се осврнува на критична загриженост за здравјето влијаат Latinas и нивните семејства. NLHN развива иновативни здравствени програми кои им помагаат на поттикне благосостојба и здраво однесување и ставови во латино заедници во земјата. Како и воспостави и промовира лидерство и заедницата за здравствена партнерства на национално ниво.

Веб страна:

http://www.nlhn.net

Роберт Вуд Џонсон Фондацијата

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во здравство .

Роберт Вуд Џонсон Фондацијата е да се подобри здравјето и здравствената заштита на сите Американци од сите раси, етнички и географски локации. Целта на RWJF е да им помогне на општеството да се трансформира на подобро.

Веб страна:

http://www.rwjf.org/~~V

Контакт