Надворешни врски

Центар за имиграција студии

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во Надворешни врски .

Центарот за имиграција студии е независна, непартиска, непрофитна истражувачка организација основана во 1985.The центар спроведува истражување и анализа на политиките на економските, социјалните, демографските, фискални, и други влијанија на имиграцијата врз САД. Тоа листи публикации, објави, Конгресот сведоштво, и панел дискусија записници во врска со имиграцијата кои датираат од 1986 година на веб страната.

http://www.cis.org/publications

Образование, имиграциски Студентите, бегалци Студентите, и на англиски јазик Учениците

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во Надворешни врски .

Образование, имиграциски Студентите, бегалци Студентите, и на англиски јазик Учениците
Во ова издание се обрнува внимание на тоа како наставниците и на ниво на основно и средно ниво учат, се залагаат за, и да учат од и за имигрант учениците, децата на имигрантите, нивните семејства, и бегалците и нивните семејства, од кои многумина се исто така англиски јазик ученици. Заеднички за сите на придонесите на овој волумен е ставот дека едукатори и наставници може да се подобри образованието за имигрант, бегалец, и на англиски јазик ученик студенти.

http://nsse-chicago.org/yearbooks.asp?cy=2010

Меѓународна миграција

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во Надворешни врски .

Меѓународна миграција е refereed, политика ориентирана списание за миграција прашања како што анализира од страна на демографите, економисти, социолози, политиколози и други научници од општествените науки од сите делови на светот. Таа опфаќа целото поле на политиката значење во меѓународната миграција, давајќи вниманието не само на широчината на теми рефлексивни на политиката грижи, но исто така внимание на покривање на сите региони во светот и да компаративна политика.

http://www.wiley.com/bw/journal.asp?ref=0020-7985

Меѓународна миграција Преглед

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во Надворешни врски .

Меѓународна миграција Прегледајте е интердисциплинарна рецензирани весник создаден за да ги охрабри и да се олесни проучувањето на сите аспекти на sociodemographic, историски, економски, политички, законодавни и меѓународна миграција. Тоа е меѓународно смета како главен весник во областа олеснување на студија за меѓународната миграција, етничката група односи, и движења на бегалци. Преку интердисциплинарен пристап и од перспектива меѓународни, IMR обезбедува единствен Најсодржинскиот форумот посветен исклучиво на анализа и преглед на меѓународните населението движења.

http://www.wiley.com/bw/journal.asp?ref=0197-9183

Весник на имигрантите и малцински здравство

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во Надворешни врски .

Во весник на имигрантите и малцински здравство е меѓународен форум за објавување на рецензирани оригинални истражувања кои се однесуваат на имигрант здравје. Придонесувачи се стручни во различни области вклучително и јавното здравство, епидемиологија, медицина и нега, антропологијата, социологијата, населението истражување, закон за имиграција, и етиката. Списанието, исто така, објавува преглед статии, кратки комуникации, писма до едиторот, и белешки од оваа област.

http://www.springerlink.com/content/1557-1912

Весник на меѓународна миграција и интеграција

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во Надворешни врски .

Во весник на меѓународна миграција и интеграција (Џими) е мултидисциплинарна рецензирани научни списание што објавува оригинални научни трудови, политичките дискусии и книга коментарите кои ги подобри разбирањето на имиграција, населба и интеграција и кои придонесуваат за развојот на политиката.

http://www.springerlink.com/content/1874-6365

Пју шпанска Центар

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во Надворешни врски .

Пју шпанска центар обезбедува извештаи од истражувања кои се фокусираат специјално за трендовите во миграциските текови, карактеристики на родени во странство населението и ставови кон имиграциона политика прашања.

http://pewhispanic.org/topics/?TopicID=16

Решавање на вработување со седиште во Имиграција во Америка мозаик

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во Надворешни врски .

Primer ACIP за вработување со седиште имиграција дава преглед на системот, како и детали за специфични имиграција теми, обезбедување на решенија за реформи што ќе помогне да се создаде работни места во САД, ја зајакне економијата и да се изгради конкурентна американската работна сила.

http://www.acip.com/primer/

Имигрант деца

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во Надворешни врски .

Принстон, Њу Џерси: Иднината на најновите обемот на децата, имиграциски деца, претставува критични информации за децата во емигрантските семејства во САД, и дава препораки што на крајот ќе се подобри нивната благосостојба.

Престојни настани

  1. Април
    30
    Mon

    1. Закон за имиграција курс за обука
Прикажи ги Календар »

Контакт