Образование ресурси

Иднина латино лидерите на Законот Камп

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

Иднината латино лидерите на Законот Камп е девет-дневна програма одржана од страна на HNBF во Вашингтон и обезбедува 25 латино средношколци со можност да научат повеќе за правната професија. Основана од страна на HNBF во 2005 година, Законот Камп нуди можност на студентите да дојдат до Вашингтон и да научат повеќе за на колеџ спроведување на процесот, да ги исполнуваат влијателни латино лидери, и тур-национални споменици и разни владини агенции.

Законот Камп се нуди бесплатно! Постои не-такса за молба од $ 50 (такса откажување се доделува врз основа на демонстрира потреба) и трошоците за превоз до Вашингтон. На HNBF е посветен на работата со прифатените кандидати и нивните семејства за да се обезбеди нивната способност да присуствуваат.

Ова е фантастична можност за латино средношколци кои се заинтересирани во законот да патуваат до Вашингтон и да ги поврзете со своите врсници од целата земја, како и ги исполнуваат други успешни Латиноамериканците.

Веб-сајт водат: http://www.hnbf.org/FLLLCGeneral.aspx

Азиските американски Алијансата

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

Азиските американски сојуз е организација посветена на информирање и советување азиски Американци на нивниот пат кон американскиот сон. Таа обезбедува вести и корисни информации на бизнис прашања, политиката, владини закони за имиграција, социјална сигурност закони, недвижен имот, образование и стипендија информации. Таа ги информираше азиски Американци за заедницата прашања, здравје осигурувања и организации кои им помагаат во решавањето на нив.

Веб страна:

http://www.asianamericanalliance.com/Education.html~~V

Шпанска фонд за стипендии, (HSF)

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

На шпанска фонд за стипендии (HSF) е најголемата шпанска стипендија-доделување организација во нација. HSF го препознава и наградува извонредна шпанска студенти во високото образование во текот на САД, Порторико и на Американските Девствени Острови. Овие студенти претставуваат секој регион на земјата, стотици институции за високо образование и секој сегмент на шпанска заедница. Основана во 1975 година, HSF додели повеќе од 53.000 стипендии во износ од 89 милиони евра.

Веб-сајт водат: http://www.hsf.net/

Латинска Америка студии асоцијација (LASA)

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

LASA е најголемиот професионална асоцијација во светот за поединци и институции вклучени во студијата на Латинска Америка. Со над 5.500 членови, триесет проценти од нив живеат надвор од Соединетите Држави, LASA е една асоцијација која носи заедно експерти за Латинска Америка од сите дисциплини и различни професионални напори, низ целиот свет.

Веб-сајт водат: http://lasa.international.pitt.edu/

Шпанска Образовни телекомуникациски систем (HETS)

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

HETS е телекомуникациите конзорциум од колеџите и универзитетите во САД и Порторико. Нејзината мисија е да се прошири пристапот на Хиспанците до високото образование и можности за обука преку образовниот телекомуникациите и учење на далечина. HETS член се поврзете со еден со друг преку разновидноста на телекомуникациите и информатичката технологија. Овие технологии може да ги содржи HETS Ц-групата сателитска мрежа систем или компримиран видео преку телефонски линии или ISDN. Сите земји институции се поврзете со едни со други преку интернет.

Веб-сајт водат: http://www.hets.org/~~V

Шпанска Здружението на колеџи и универзитети, (HACU)

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

На HACU е национална асоцијација претставуваат акредитирани колеџи и универзитети во Соединетите Американски Држави каде шпанска студенти сочинуваат најмалку 25 отсто од вкупниот упис на студенти. Целта HACU е да ги собере колеџи и универзитети, училишта, корпорации, владини агенции и поединци за да се воспостават партнерства за: промовирање на развојот на шпанска-Услуга колеџи и универзитети; подобрување на пристапот до и квалитетот на Контактирај образовни можности за шпанска студенти; и средба на потребите на бизнисот, индустријата и владата преку развој и споделување] на ресурси, информации и експертиза.

Веб-сајт водат: http://www.hacu.net/hacu/default.asp

Американската асоцијација за наставници на шпански и португалски, (AATSP)

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

Од своето основање во 1917 година, AATSP ја промовираше студијата и настава на шпанска, Luso-Бразилецот, и други сродни јазици, литератури и култури на сите нивоа. Преку размена на педагошки и научни информации, AATSP охрабрува наследство и втор јазик студија и поддржува проекти за таа цел.

Веб-сајт водат: http://www.aatsp.org/~~V

Образование, имиграциски Студентите, бегалци Студентите, и на англиски јазик Учениците

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

Во ова издание се обрнува внимание на тоа како наставниците и на ниво на основно и средно ниво учат, се залагаат за, и да учат од и за имигрант учениците, децата на имигрантите, нивните семејства, и бегалците и нивните семејства, од кои многумина се исто така англиски јазик ученици. Заеднички за сите на придонесите на овој волумен е ставот дека едукатори и наставници може да се подобри образованието за имигрант, бегалец, и на англиски јазик ученик студенти.

Веб-сајт водат: http://nsse-chicago.org/yearbooks.asp?cy=2010

Брукингс Институтот

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

Имиграција експерти од Брукингс Институтот се испитување на демографски, економски, социјални и политичко влијание на имиграцијата во САД и ширум светот.

Веб-сајт водат: http://www.brookings.edu/topics/immigration.aspx

На Annie Е Кејси Фондацијата

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

На Annie Е Кејси Фондацијата, е приватна добротворна организација, посветена на помагајќи да се изгради подобра иднина за сиромашните деца во САД. Примарната мисија на Фондацијата е да се поттикне јавните политики, од човечка услуга реформи, а заедницата го поддржува што поефикасно задоволување на потребите на ранливите деца денес и семејства. Во извршувањето на оваа цел, Фондацијата прави грантови кои им помагаат на држави, градови и населби модата повеќе иновативни, ефективни одговори на овие потреби.

Веб-сајт водат: http://www.aecf.org/~~V

Контакт