Културни демократија

Универзитетот Рутгерс домаќин Прво натурализација Церемонија

21 ноември, 2011 - нема коментари. Напишано од во Културно демократија .

Being Sworn In

На 15 Ноември, 2011, Програма Рутгерс Универзитетот за имиграција и демократијата беше домаќин на еден историски настан: за прв пат досега натурализација церемонијата.

Со летечки САД, Њу Џерси и Рутгерс знамиња, 34 кандидати од 17 земји и пет континенти, го зеде со овој драматичен чекор, формално влегување американско државјанство како натурализирани државјани. Тие беа на возраст 20-68 и тие го поздрави од 17 различни земји вклучувајќи ги и Пакистан, Полска, Индија, Италија, Непал, Нигерија, Египет и Ел Салвадор.

Д-р Рут Мендел, директор на Институтот за Иглтон Политика, поздрави и им го честита на кандидатите и нивните семејства, и се гледа на историјата на нејзиното семејство, како имигранти и бегалци од нацистичкото окупирана од Австрија пред повеќе од 60 години.

Д-р Џон Томсон, окружен директор на САД Државјанство и Имиграција Услуги и економист Рутгерс, објасни на правата и одговорностите на американско државјанство, и Теренски канцеларија директор Randi Borgen предводеше кандидати во заклетва на функцијата. Д-р Анастасија Ман, директор на програмата за имиграција и демократија фрли светлина врз предности кои имигрант Њу Џерси нуди државата, а Изабел Nazario, потпретседател на Заедницата партнерства зборуваше за значењето на сегашните демографски промени за иднината на нацијата.

Naturalization Ceremony at Rutgers

За време на церемонијата, Кетрин De La Merced, на RU додипломски и член на Voorhees хор изврши a cappella верзија на Star Spangled Banner. Прва година студент, Марлон Avellan, неодамна натурализиран граѓанин од Костарика, предводени од кандидатите во Заложниот на верност.

Прво натурализација Церемонијата беше домаќин на Универзитетот Рутгерс:

Престојни настани

  1. Април
    30
    Mon

    1. Закон за имиграција курс за обука
Прикажи ги Календар »

Контакт