Граѓански права ресурси

Источниот брег на азиските американски студентска унија

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во граѓански права ресурси .

ECAASU има за цел да ги инспирира, да се образува, а ги поттикне оние кои се заинтересирани во азиските американскиот прашања. Тоа ја поставува цели за зајакнување на азиските американските студенти организации преку intercollegiate комуникација со цел да им служи на социјалните и образовните потреби на азиските американски студенти; за унапредување на социјалната еднаквост на малцинства со елиминирање на предрасудите и дискриминацијата, одбраната на човековите и граѓанските права, и борба против расизмот и омразата злосторства од страна активности дозволено според член 501 (c) (3) од Законот; да се поттикне азиски Американците да учествуваат во изборниот процес преку непартиска и, непристрасно регистрација на гласачите, се-надвор-на-гласање, а за едукација на гласачите дискови кои не се ограничени на еден изборниот период и се спроведуваат во повеќе од пет држави, како и за промовирање на заедницата зграда и меѓусебно разбирање меѓу азиските Американци со различни националности и сите луѓе на боја.

Веб страна:

http://www.ecaasu.org/site/

LatinoJustice Порторико Правна одбрана и Фондот за образование

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во граѓански права ресурси .

LatinoJustice PRLDEF шампиони правична општество. Користење на силата на законот заедно со застапување и образование, LatinoJustice PRLDEF штити можности за сите Латиноамериканците да се успее во училиште и на работа, да ја исполни своите соништа, одржување и нивните семејства и заедници.

Веб страна:

http://prldef.org/index.html

Националниот Порторико Коалицијата, Inc

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во граѓански права ресурси .

NPRC има за цел да ја зајакне систематски и подобрување на социјалните, политичките, и економската благосостојба на Порториканците низ Соединетите Американски Држави и во Порторико, со посебен фокус на најранливите.

Веб страна:

http://www.bateylink.org/~~V

Националниот совет на Ла Раза

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во граѓански права ресурси .

NCLR е приватна, непрофитна, непартиска, ослободена од даноци организација основана во 1968 година да се намали сиромаштијата и дискриминацијата и подобрување на животот можности за шпанска Американците. NCLR е најголемиот изборна единица со седиште во националниот шпанска организација, служат сите шпанска националност групи во сите региони на земјата.

Веб страна:

http://www.nclr.org/~~V

Водство на конференција за граѓански права

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во граѓански права ресурси .

Водство на конференција за граѓански и човекови права е коалиција обвинет од страна на своите различни членство на повеќе од 200 национални организации за промовирање и заштита на граѓанските и човековите права на сите лица во САД. Преку застапување и доближување до насочени изборни единици, раководството конференција работи кон целта на повеќе отворени и само на општеството - Америка добра како и нејзината идеали.

Веб страна:

http://www.civilrights.org

Цезар Е Чавез Фондацијата

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во граѓански права ресурси .

Цезар Е Чавез Фондацијата е непрофитна добротворна организација, која има за цел да се зголеми човечки потенцијал за подобрување на заедници преку зачувување, промоција и примена на наследство и универзалните вредности на лидер за човекови права Цезар Е Чавез.

Веб страна:

http://www.cesarechavezfoundation.org/~~V

Лига на Обединетите Латинска Америка Граѓаните

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во граѓански права ресурси .

LULAC е најстара и најголема латино граѓански права организација во САД. LULAC има за цел да се унапреди економската состојба, образование, политичко влијание, домување, здравство и граѓанските права на хиспанско население на САД.

Веб страна:

http://lulac.org/about/mission/~~V

Доминиканска американскиот Национален тркалезна маса

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во граѓански права ресурси .

Доминиканската-американскиот Национален Тркалезна маса (DANR) е непартиска, непрофитна корпорација бараат да ги собере на различни гласови на сите луѓе на Доминиканската потекло во САД. DANR е национален форум за анализа, планирање, и акција за унапредување на образовните, економски, правни, социјални, културни и политички интереси на Доминиканската Американци. Таа има за цел да се обезбеди за американските Доминиканците на целосно остварување на правата и слободите гарантирани со Уставот на Соединетите Американски Држави на Америка.

Веб страна:

http://danr.org/~~V

Негувањето шпанска заедници

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во граѓански права ресурси .

ЦПУ е непрофитна организација обезбедување на социјалните услуги на лица кои имаат потреба од сите расни и етнички групи. ЦПУ помага поединци да стане самобитна и гради мостови меѓу различните заедници во Америка.

Веб страна:

http://www.cnc.org/mission.php

Американската имиграција Советот

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во граѓански права ресурси .

Американската имиграција Советот има за цел да се зајакне Америка од страна на чест на својата имигрант историја и обликување како Американците размислуваат за и да дејствува кон имиграција сега и во иднина. Американската имиграција постои таков совет да се промовира просперитет и културното богатство на САД од страна на едукација на граѓаните за траен придонес на имигранти во Америка, стои на Facebook за разумен и хуман имиграциски политики кои се рефлектираат американските вредности; инсистирајќи на тоа дека имиграциските закони се донесени и спроведени на начин кој почести основните уставни и човекови права; и работат неуморно за да се постигне правдата и правичноста за имигрантите со законот.

Веб страна:

http://www.immigrationpolicy.org/~~V

Контакт