Поврзани факултет

Д-р Робин Родригез

3 Ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во состав факултет .

Robyn Rodriguez

Robyn Родригез

Д-р Робин М Родригез е социолог кој има работено на транснационални труд и миграција на моделите, особено во однос на Filipinas во САД. Истражувачки интереси Родригез и професионални контакти и понуди различни предности на овој проект.

Д-р Kathe Њуман

3 Ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во состав факултет .

Kathe Newman

Kathe Њуман

Д-р Kathe Њумен, со неа преседан работа на затварање криза, особено неговото влијание врз заедниците на бојата во и околу Њуарк, доаѓа до RIIM со експертиза како истражувач и богат врски со CBOs околу државата. Како урбан планер, таа исто така нуди експертиза за географијата на имигрантските заедници.

Д-р Џејмс DeFillippis

3 Ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во состав факултет .

James DeFillippis

James DeFillippis

Д-р Џејмс DeFilippis има позадина во урбанистичкото планирање, но има напишано широко за развој на заедницата и станбени прашања. За целите на RIIM, повеќето релевантни работа DeFilippis "вклучува влијание врз заедницата во која како последица од пренесувањето на државата на благосостојба во текот на изминатата деценија и половина.

Контакт