Календар

Секоја недела широк спектар на настани за професионалци кои работат на имиграциските прашања се одвива низ државата.
Сите семинари, обуки, конференции и состаноци напомене тука се бесплатни и отворени за јавноста, освен ако експлицитно наведено поинаку.
Да се ​​провери детали за настанот, следете го линкот или јавете се да се провери.
Да поднесат настан за објавување на календарот, да го испрати randic@eagleton.rutgers.edu .

Филтер: Категории
 • Застапување
 • Образовни
 • Обука
Тагови
 • Ајнштајн улица (1)
 • имиграција (1)

Септември 2012

Сонцето Mon Tue Сре Чет Нед Са
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Резиме:

На сабота 15 септември Насловна општество за деца од Њу Џерси ќе биде домаќин на својата 7-ми годишниот латино Воспитување конференција во чест на шпанска [...]

кликнете било каде за детали
(all-day) Насловна општество 7 Годишен латино Воспитување Conf ... @ децата од Њу Џерси (сите-ден)
7 Годишен латино Воспитување конференција
Резиме:

Њу Бранзвик, Њу Џерси (12 август) -. На латино Лидерство Алијансата на Њу Џерси ("LLANJ"), најголемиот Њу Џерси националната непартиска латино организација за застапување, ќе го одржи својот конвенција [...]

кликнете било каде за детали
@ Rutgers University Labor Education Center 09:30 На латино Лидерство Алијансата о ... @ Универзитетот Рутгерс труд едукативен центар
09:30 На латино Лидерство Алијансата на Њу Џерси Конвенцијата
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Престојни настани

 1. Септември
  15
  Са

  1. Насловна општество 7 Годишен латино Воспитување конференција @ децата од Њу Џерси
  2. 09:30 На латино Лидерство Алијансата на Њу Џерси Конвенцијата @ Универзитетот Рутгерс труд едукативен центар

Прикажи ги Календар

Преведувач

Контакт