Календар

Секоја недела широк спектар на настани за професионалци кои работат на имиграција прашања се одржи низ државата.
Сите семинари, обуки, конференции и состаноци напомене тука се бесплатни и отворени за јавноста, освен ако експлицитно наведено поинаку.
Да се ​​потврди деталите за настанот, следете ја врската или јавете се да се провери.
Да поднесат настан за објавување на календарот, да го испрати amann@rutgers.edu .

Филтер: Категории
 • Застапување
 • Образовни
 • Обука
Тагови
 • Ајнштајн улица (1)
 • имиграција (1)

Јули 2012 година

Сонцето Mon Tue Сре Чет Пет Седеше
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
кликнете било каде за детали
@ House Park of New Jersey 10:00 СПАН Семејство Забава ден 2012 @ куќа Паркот на Њу Џерси
10:00 СПАН Семејство Забава ден 2012
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Престојни настани

 1. Јуни
  29
  Пет

  1. 9:00 Градење на односи подобро да им служи имигранти: Надминување на пречки, предизвици, и бариери @ Middlesex Каунти пожар академија
 2. Јули
  13
  Пет

  1. 10:00 СПАН Семејство Забава ден 2012 @ куќа Паркот на Њу Џерси

Прикажи ги Календар

Контакт