Календар

Секоја недела широк спектар на настани за професионалци кои работат на имиграциските прашања се одвива низ државата.
Сите семинари, обуки, конференции и состаноци напомене тука се бесплатни и отворени за јавноста, освен ако експлицитно наведено поинаку.
Да се ​​провери детали за настанот, следете го линкот или јавете се да се провери.
Да поднесат настан за објавување на календарот, да го испрати randic@eagleton.rutgers.edu .

Филтер: Категории
 • Застапување
 • Образовни
 • Обука
Тагови
 • Ајнштајн улица (1)
 • имиграција (1)

Септември 2012

Сонцето Mon Tue Сре Чет Нед Са
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Резиме:

На сабота 15 септември Насловна општество за деца од Њу Џерси ќе биде домаќин на својата 7-ми годишниот латино Воспитување конференција во чест на шпанска [...]

кликнете било каде за детали
(all-day) Насловна општество 7 Годишен латино Воспитување Conf ... @ децата од Њу Џерси (сите-ден)
7 Годишен латино Воспитување конференција
Резиме:

Њу Бранзвик, Њу Џерси (12 август) -. На латино Лидерство Алијансата на Њу Џерси ("LLANJ"), најголемиот Њу Џерси националната непартиска латино организација за застапување, ќе го одржи својот конвенција [...]

кликнете било каде за детали
@ Rutgers University Labor Education Center 09:30 На латино Лидерство Алијансата о ... @ Универзитетот Рутгерс труд едукативен центар
09:30 На латино Лидерство Алијансата на Њу Џерси Конвенцијата
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
Резиме:

Регистрирај се сега!

кликнете било каде за детали
@ Trayes Hall - Douglass Campus Center 07:00 Одложен Акција за детство Ар ... @ Trayes сала - Даглас Кампус Центар
07:00 Одложен Акција за детство Слетувања Инфо сесија со Joanne Gottesman
28
29
30

Престојни настани

 1. Септември
  15
  Са

  1. Насловна општество 7 Годишен латино Воспитување конференција @ децата од Њу Џерси
 2. Септември
  27
  Чет

  1. 07:00 Одложен Акција за детство Слетувања Инфо сесија со Joanne Gottesman @ Trayes сала - Даглас Кампус Центар

Прикажи ги Календар

Преведувач

Контакт