Календар

Секоја недела широк спектар на настани за професионалци кои работат на имиграција прашања се одржи низ државата.
Сите семинари, обуки, конференции и состаноци напомене тука се бесплатни и отворени за јавноста, освен ако експлицитно наведено поинаку.
Да се ​​потврди деталите за настанот, следете ја врската или јавете се да се провери.
Да поднесат настан за објавување на календарот, да го испрати amann@rutgers.edu .

Категории ▾
 • Застапување
 • Образовни
 • Обука

Април 2012

Денес
Сонцето Mon Tue Сре Чет Пет Седеше
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Резиме:

Кликни тука за повеќе информации и да се регистрирате!

кликнете било каде за детали
05:00 имиграциона политика и Futur ...
05:00 миграциската политика и иднината на имигрантите интеграција
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Резиме:

Овогодинешната конференција ќе се одржи во Соединетите Американски Држави универзитет, на 23 Април 2012 од 08:30 часот до 13:30. Оваа конференција ќе се обезбедат информации за моменталната состојба и [...]

кликнете било каде за детали
8:30 Имиграција Акционери Confere ...
8:30 Имиграција Акционери конференција 2012
24
25
26
27
28
29
30
Резиме:

Њујорк Имиграција Коалицијата (NYIC) и Националниот Партнерство за Нова Американците ќе бидат обезбедување на закон за имиграција курс за обука. Оваа обука може [...]

кликнете било каде за детали
Закон за имиграција курс за обука (целодневна)
Закон за имиграција курс за обука

Престојни настани

 1. Април
  23
  Mon

  1. 8:30 Имиграција Акционери конференција 2012
 2. Април
  30
  Mon

  1. Закон за имиграција курс за обука
Прикажи ги Календар »

Контакт