Азија Пацифик американски труд Алијансата

30 Октомври 2011 - нема коментари . Напишано од во работните односи .

Основана во 1992 година, на азиската Пацифик американски труд алијанса (APALA), AFL-CIO, е првата и единствена национална организација на азиските Пацифик американски (АПА) членовите на синдикатот. Од своето основање, APALA одигра уникатна улога во решавањето на работното место прашања на 660.000 АПА членки на Унијата и како мост меѓу пошироката работничкото движење и заедницата АПА. Поддржана со силна поддршка на АФЛ-ЦИО, APALA има 13 поглавја и пред-поглавја и националната канцеларија во Вашингтон

Веб страна:

http://www.apalanet.org/~~V

Престојни настани

 1. Февруари
  7
  Tue

  1. 16:30 Изложба: Слики од губење и Меморија: Слики од Магда Luccioni
 2. Mar
  14
  Сре

  1. IRS непрофитни Работилница на тема: за мали и средни 501 (c) (3) на
Прикажи ги Календар »

Контакт