На Annie Е Кејси Фондацијата

30 Октомври 2011 - нема коментари . Напишано од во образование ресурси .

На Annie Е Кејси Фондацијата, е приватна добротворна организација, посветена на помагајќи да се изгради подобра иднина за сиромашните деца во САД. Примарната мисија на Фондацијата е да се поттикне јавните политики, од човечка услуга реформи, а заедницата го поддржува што поефикасно задоволување на потребите на ранливите деца денес и семејства. Во извршувањето на оваа цел, Фондацијата прави грантови кои им помагаат на држави, градови и населби модата повеќе иновативни, ефективни одговори на овие потреби.

Веб-сајт водат: http://www.aecf.org/~~V

Контакт