Имиграција во популарната култура

21 ноември, 2011 - нема коментари . Напишано од во Имиграција во поп-културата .

На Аргентинците, португалски и Грците

Кликни за да почне да слуша ...

Nora Bayes

Арета Френклин, Arlo Гатри, Рубен лопати и Лила Даунс имаат сите нив снимен: Американски песни за имиграција се толку стара колку и самата Америка. Понекогаш симпатична, понекогаш бодликава, понекогаш нешто помеѓу: Заедно тие ја раскажам приказната на американското искуство.

Во овој оптимист снимање од 1920 година, "на Аргентинците, португалски и на Грците", појдов пејачка Нора Bayes забава на перцепциите на тогашниот нова култура на имигранти. Bayes (роден Голдберг) беше популарен текстописец и изведувач. Нејзините пет бракови и мистериозна позадина (дури и нејзините пријатели не знаеше каде е родена) помогна да ја направам, според еден пријател ", омаен, иритирачки, дарежлив, невнимателен-расцеп на личноста; еден фасцинантен лик."

Тука, таа пее на една земја и основана од страна, и преплавени со, имигрантите - и нервозно така. Не само што "тие" го продаде својот весници и сјај чевлите, тие исто така се до места на метрото, се вози на најскапите автомобили, и освои срцата на најубав девојки. И покрај тоа што "не знаат законот", кога станува збор за пеење патриотски песни, тоа е на Аргентинците, португалски и Грците кои знаат сите зборови.

Престојни настани

 1. Февруари
  7
  Tue

  1. 16:30 Изложба: Слики од губење и Меморија: Слики од Магда Luccioni
 2. Mar
  14
  Сре

  1. IRS непрофитни Работилница на тема: за мали и средни 501 (c) (3) на
Прикажи ги Календар »

Контакт