USCIS: шпански јазик Enlace

31 Јули 2012 година - нема коментари . Напишано од во.

Кога: Назад кон Календар 22 АВГУСТ 2012 @ 19:30-09:00
Контакт: Јавен ангажман дивизија
1-888-989-4980
public.engagement @ uscis.dhs.gov, повикување ENLACE во оваа тема
Категории:
Образовни


На Среда 22 Август, 2012, 19:30-09:00 (Источна), САД Државјанство и Имиграција Услуги ќе спроведе национален на шпански јазик Enlace сесија, како дел од тековните серија на тримесечните јавни ангажмани. Овој бесплатен сесија е можност за вас да се вклучат со нас во вашиот јазик.

Во текот на Enlace, ние ќе обезбедиме агенција надградби, разговараат за имиграција поврзани со теми, и да одговори на вашите прашања. USCIS претставници ќе бидат достапни за учесниците да разговараат за прописи, политика, промет, и форми, но не ќе им понуди правна или судска конкретни совети.
Настанот ќе се емитува во живо од USCIS штаб и ќе може да учествува од:

· Ако ни се јавите на бесплатниот на 1-888-989-4980 (лозинка - ENLACE);
· Прегледува нашите концертни Веб поток во www.uscis.gov / ОПЕ / живо ;
· Нас испраќање на OPE-Live@dhs.gov , или
· Нас Следејќи Твитер на @ USCIS_es
* Ве охрабруваме да ни ги испратите вашите прашања пред настанот преку Twitter @ USCIS_es

Да учествуваат во повикот преку телефон:
Ве молиме бирајте: 1-888-989-4980 (лозинка: Enlace)
Забелешка: На денот на ангажманот препорачуваме бирање во 10-15 минути пред почетокот на повикот.

Да учествуваат преку живиот Веб поток одете на: www.uscis.gov / ОПЕ / живо

За дополнителни информации:
Ве молиме контактирајте го јавен ангажман дивизија во public.engagement @ uscis.dhs.gov и референтни ENLACE во насловот на вашата e-mail. Ве молиме наведете ги твоето полно име, email адреса, и организацијата која ја претставувате.

Кликни тука за да го симнете покана за овој ангажман.

Со почит,
Јавен ангажман дивизија
САД Државјанство и Имиграција услуги (USCIS)
www.uscis.gov / enlace


Cambio de fecha став nuestro Enlace en español дел МОН де agosto-Нуева fecha: Среда, 22 де agosto 2012

Ел Среда, 22 де agosto, де 19:30 е 09:30 де ла tarde (Hora официјален дел Есте), USCIS llevará на Кабо nuestro próximo Enlace público en español como parte de una Серија де enlaces на nivel Национал. Estos enlaces син gratuitos Y representan став nosotros una oportunidad де acercarnos на ustedes en su јазик.
DURANTE ла sesión, proveemos Информации за де actualidad, hablaremos нас programas migratorios Y contestaremos SUS preguntas. Usted podrá conversar един oficiales де ла агенција за нас regulaciones, políticas, operaciones Y formularios, Перо не SE ofrecerá accesoria правни ni conversaremos нас casos específicos.

Ел evento сера transmitido en vivo desde nuestras oficinas en Вашингтон Y usted podrá participar де Varias maneras:

Llamando на nuestro и број telefónico Libre de costo Ал 1-888-989-4980 (Clave - ENLACE);
Пор transmisión Веб en vivo en www.uscis.gov / ОПЕ / живо ;
Пор correo electrónico en OPE-Live@dhs.gov ; o
Siguiéndonos en Твитер en @ USCIS_es

* Ле sugerimos mandarnos SUS preguntas antes дел evento соба Медио де Твитер en @ USCIS_es

Став participar соба teléfono:
Марката: 1-888-989-4980 (diga ла Clave: Enlace)
Anote: El Dia del evento ле recomendamos llamar 10-15 minutos antes дел empezar ла sesión де Enlace.

Став participar преку интернет visítenos en: www.uscis.gov / живо / ОПЕ

Став Најсодржајниот Информации за:
Корист де comunicarse един ла Oficina де Enlace Público соба correo electrónico на Public.Engagement @ dhs.gov , y teclea "Enlace" en la Linea дел asunto. Пор корист incluye дин Nombre completo, correo electrónico, y El Nombre de la organización a la que претставници.

Haga клик aquí став descargar ла invitación став Есте evento.

Cordialmente,
Поделба де Enlace Público
Servicio де Ciudadanía е inmigración де лос САД За (USCIS)
www.uscis.gov / enlace

Престојни настани

 1. Август
  22
  Сре

  1. 19:30 USCIS: шпански јазик Enlace
 2. Септември
  15
  Седеше

  1. Насловна општество 7 Годишен латино родители конференција @ децата од Њу Џерси

Прикажи ги Календар

Контакт