Државните и локалните Буџетот притисоци: На добротворно имотно-ослободување од даноци и пилотите

4 мај, 2012 - нема коментари . Напишано од во.

Кога: Назад кон Календар Мај 21, 2012 @ 10:00 - 15:30
Каде што: Кетрин Греам конференција Објект
2100 М Св СЗ
Универзитетот Џорџ Вашингтон, Вашингтон 20.037
САД
Кликни за да го видиш сајтот
Контакт: Урбан институт
(202) 833-7200

Да присуствуваат лично во Вашингтон, е потребно регистрирање .

Буџет притисок ја принуди државата и локалните власти да се погледне за нови извори на приходи, вклучувајќи ги и ослободена од даноци на имот во сопственост на непрофитни организации. Оваа конференција ќе ги испита како на фискална криза влијаеше на добротворни данок на имот изземање и добротворни организации што имаат корист од него.

Агенда

10:00-11:30 часот - сегашната пејзаж

На првата сесија ќе ја испита структурата на ослободувањето и како тоа влијае на различни видови на непрофитна.

12:00-01:30 - Фокус на EDS и Meds

Вториот ќе се одблизу на непрофитни болници и колеџи и универзитети, најголемиот сопствениците на изземени од оданочување на имотот.

1:45-15:15 - преговарање плаќања во замена за даноци, како бран на иднината?

Третата сесија ќе се разговара за подемот на плаќања во замена за Даноци: дали овие доброволно плаќање на непрофитна на државните / локалните власти се најдобро решение, што алтернативи се можни, и што е добро дизајнирана ПИЛОТ ќе изгледа.

3:15-03:30 - Резиме


Разгледајте ја комплетната агендата .

Контакт