ЛИТЕРАТУРА: Обид Либерти: читање од страна на Giannina Braschi

1 ФЕВРУАРИ 2012 - нема коментари . Напишано од во.

Кога: Назад кон Календар » 28 февруари, 2012 @ 19:30-21:00
Каде што: Дипломиран студент салон, колеџ авенија кампус
Цена: БЕСПЛАТНО!
Контакт: Сандра Rocio Кастро
848-932-1284

Giannina Braschi е еден од највлијателните и разноврсна писатели Порторико на поезија, проза и есеи. Во нејзиниот нов експлозивни работа на фикцијата, САД на банана, Braschi истражува културна и политичка патување од речиси 50 милиони шпанска Американците кои живеат во САД.

Поставени на Статуата на слободата во post-9/11 Њујорк, романот замислува неочекуван моќ промена на далекусежни импликации кои се јавува како Порторико станува 51. државата и на САД дава американски пасоши на сите од Латинска Америка граѓани .

Спонзорирано од Канцеларијата на заменик-претседателот за додипломски образование, Деканот на колеџот авенија кампус, шпански и португалски, латино и шпанска Карибите студии, компаративна книжевност и Институтот за истражување на жените.

Престојни настани

 1. Февруари
  7
  Tue

  1. 16:30 Изложба: Слики од губење и Меморија: Слики од Магда Luccioni
 2. Mar
  14
  Сре

  1. IRS непрофитни Работилница на тема: за мали и средни 501 (c) (3) на
Прикажи ги Календар »

Контакт