На латино Лидерство Алијансата на Њу Џерси Конвенцијата

7 август 2012 година - нема коментари . Напишано од во.

Кога: Назад на Календар септември 15, 2012 @ 9:30-03:30
Каде што: Универзитетот Рутгерс труд едукативен центар
Трудот центар начин
Њу Бранзвик, Њу Џерси 08.901
САД
Кликни за да го видиш сајтот
Контакт: Латино Лидерство Алијансата на Њу Џерси
(732) 249-0400
info@llanj.org
Категории:
Застапување
ОбразовниЊу Бранзвик, Њу Џерси (12 август).-На латино Лидерство Алијансата на Њу Џерси ("LLANJ"), најголемиот Њу Џерси националната непартиска латино организација за застапување, ќе го одржи својот конвенција за Сабота Септември 15, 2012 од 09:00- 16:00, на Рутгерс труд едукативен центар, 50 работни центар начин Њу Бранзвик Њу Џерси 08.901-8.553.

Програмата на денот вклучува доручек пленарна сесија, каде LLANJ претседател, Мартин Перез, господин, ќе ја испорача членка на Латиноамериканците во Њу Џерси адреса, потенцирајќи напредок и предизвици;. Пет работилници адресирање, во интерактивни сесии, најголемите проблеми за Латиноамериканците во државата: образованието, економскиот развој, имиграција, политичка застапеност, култура како назначување алатката, и здравство; ручек Пленарна сесија каде Работилница столици ќе го претстави Акциониот план LLANJ за наредните три години, а завршува со затворање Прием во Ел патио Bar & Grill, 350 Џерси Ave., Њу Бранзвик, Њу Џерси 08.902.

"Конвенцијата е прилика кога нашите делегати и членови тркалаат на нивните ракави и работа на застапување агенда за Њу Џерси Латиноамериканците. Тие доаѓаат од различни професионални области и организации од целата држава, активно да се вклучат во оценувањето на напредокот и предизвиците со кои се соочува нас, во нашата потрага за вклучување и учество. ", Истакна претседателот Перез," Ние ве охрабруваме латино лидери да ни се придружат на 15 септември " .

Кликни тука за регистрација или посетете www.llanj.org .

За LLANJ

На латино Лидерство Алијансата на Њу Џерси е единствениот националната непартиска организација составена од локални, регионални и државни организации, латино лидери и професионалци залага за социо економскиот и политичкиот развој на латино различни заедници. За повеќе информации посетете ја страницата: www.llanj.org.

Престојни настани

  1. Септември
    15
    Са

    1. Насловна општество 7 Годишен латино Воспитување конференција @ децата од Њу Џерси
    2. 09:30 На латино Лидерство Алијансата на Њу Џерси Конвенцијата @ Универзитетот Рутгерс труд едукативен центар

Прикажи ги Календар

Преведувач

Контакт