Конференција за имиграциски притвореници

8 март 2012 година - нема коментари . Објавено од во.

Кога: Назад кон Календар » 23 Март 2012 @ 8:00 - 05:30
Каде што: Рутгерс Њуарк Центарот за закон и правда
123 Вашингтон Свети
Рутгерс, на Државниот Универзитет во Њу Џерси (Њуарк кампус), Њуарк, Њу Џерси 07.102
САД
Цена: БЕСПЛАТНО

Национално познатиот имиграција експерти, судии, лекари, академици, и поранешни затвореници ќе зборуваат на сите-конференција, "Имигрант притвореници: Сама непредставен & Заробеници", ќе биде одржан во Рутгерс на Правниот факултет-Њуарк во петокот, 23 март, 2012 година. Американскиот сенатор Роберт Менендез ќе ја испорача воведниот адреса.

На конференцијата е заеднички напор од страна на Рутгерс-Њуарк, Seton сала, Cardozo и Њујорк Универзитетот закон училишта. Панел сесии вклучуваат:

  • Имиграција затворање (погледнете на животните реалности во имиграција притвор)
  • Задолжително притвор: Влијание, Алтернативи & Патеки за реформи
  • Пристап до правдата за затворениците во Имиграција постапка
  • Повик за акција: Промовирање на про боно застапеност во Имиграција постапка.

Одликувајќи Главен говорник: САД сенаторот Роберт Менендез

На конференцијата е слободен и отворен за јавноста, но пред-регистрација е потребно. Дополнителни информации, вклучувајќи регистрација информации, може да се најде во http://www.law.newark.rutgers.edu/immigrant-detainees . На конференцијата Експрес и програмата на конференцијата се спроведени (програмата на конференцијата, исто така, може да се симне од веб страната).

На конференцијата е ко-спонзориран од страна Lowenstein Sandler компјутер, Гибонс компјутер, Рутгерс комитет за напредување Нашата заедничка цели, Рутгерс-Њуарк центар за миграција и Глобалниот Сити, Cardozo Имиграција правда клиника, Рутгерс имиграциски права колектив, Рутгерс форум за човекови права, Seton сала Правен центар за социјална правда, Универзитетот Њујорк на Правниот факултет имиграциски права клиника, американски пријатели Користење комитет, и за човекови права во прв план.

Контакт