Архива за ноември, 2012

Andrea Huerta | AmeriCorps Член

20 Ноември 2012 - нема коментари. Напишано од во Некатегоризирано .


Americorps член, Иглтон Институтот за политика. Huerta, од North Brunswick Њу Џерси, е висок во Рутгерс Њуарк колеџ на науките и уметностите извршуваат степен по политички науки. Нејзините интереси во имиграционата политика ја доведе да работат со програмата за имиграција и демократија во Иглтон каде што сега служи како Americorps член го својот сервис оваа учебна година. Huerta соработува со имиграција и демократија програмата во организирање на државјанство дискови обезбедување на бесплатна помош на правни лица со постојан престој во поднесување на нивните државјанство формулари.

Таа дојде на Универзитетот како Едвард Џ Bloustein Почитувани научник и член на Националното здружение на колегиум Научниците и Пи Сигма Алфа. Таа служеше како претседател на модел Обединетите нации во кампусот Њуарк и беше меѓу неколку студенти за да се создаде организација. Huerta интерниран со советникот Доналд Пејн Јуниор во Њуарк Сити сала и продолжува да соработуваат со кампањата и канцеларија. Таа, исто така, интерниран во Њу Џерси Демократска Државната комисија во текот на летото на нејзиниот помлад година на Рутгерс.

Во текот на 2013 академска година таа е член на учење Дариен програма на Заедницата со Elizabeth Matto и Андреј Марфи во Иглтон. Huerta ужива на конкурентноста на спортски и учествуваше во фудбал ко-ед интрамурален тим на Буш кампус. Во иднина, би сакала да присуствуваат на Факултетот за јавна политика и извршуваат одреден степен во закон за имиграција.

Randi Chmielewski | координатор за јавните програми и специјални проекти

20 Ноември 2012 - нема коментари. Напишано од во Некатегоризирано .


Chmielewski е координатор за јавните програми и специјални проекти во Иглтон Институтот за политика. Таа е alumna на Иглтон Додипломски вонреден програма и претходно работел како специјален советник на градоначалникот на Едисон населено место. Chmielewski држи диплома по политички науки од Универзитетот Рутгерс и МПА во јавниот и непрофитни менаџмент и политика од општа Вагнер училиштето.

Престојни настани

Нема престојни настани.

Прикажи ги Календар

Преведувач

Контакт