Архива за месец јули, 2012

USCIS: "Одложен акција" и "Привремената Откажувања" информации од јавен карактер

4 јули 2012 година - нема коментари. Напишано од во Некатегоризирано .

ВНИМАНИЕ: Прочитајте пред да ангажира адвокат или датотека ДОКУМЕНТИНа САД Државјанство и Имиграција Услуги (USCIS) го најави одредени промени во имиграциона политика од почетокот на 2012 година.

USCIS е предупредување луѓето да ја прочитате оваа информација пред да ја преземе понатамошни дејства.

Македонски јазик флаери се достапни подолу за секој, и шпански јазик Експрес за Привремената Незаконско присуство Откажување I-601 процес.

i60-постер-FINAL050112AS
i601 постер FINAL050212ASspanish
2012-Факт-лист-Одложен акција

SEEK реномирани ПОМОШ. Не ангажирајте "NOTARIO."

Во англиски "notario" не е исто како адвокат.
Не плаќаат секој кој ќе се претстави со него или себе си како "notario" да се направи нешто во ваше име.

Низ Њу Џерси постојат различни уверение слободни и ниска цена правни услуги. Тоа се адвокати и овластени претставници кои се сертифицирани како knowledgable и професионален. Види листа или консултира американски имиграција Адвокатите асоцијација (Аила) за реномирана имиграција адвокат во близина на вас.

Информации за нови политики е на располагање подолу:

Одложен акција Процес за младите луѓе кои се ниски извршување приоритети:
САД Државјанство и Имиграција Услуги (USCIS) предупредува подобни поединци не да поднесе одложено дејствување барање според Одложен акција Процес за Млади меморандум издаден од секретар Наполитано на 15 јуни. Ако поднесете сега, вашата апликација ќе биде одбиена. Директива секретар дава USCIS 60 дена да се создаде процес да ги прифати овие барања, а ние сме во состојба да ги прифати барањата во тоа време. Ве молиме продолжете да се провери нашата веб страница за надградби.
http://www.uscis.gov

На USCIS има издадено упатство во врска со процесот на разгледување на одложено дејство за детството пристигнувања. За повеќе информации, посетете www.uscis.gov / childhoodarrivals .

USCIS сака да ги научат факти за заштита на вас и вашето семејство против scammers со посета http://www.uscis.gov/avoidscams


Јавни Материјали за Привремена Незаконско присуство Откажување (I-601):
На 30 март, 2012 година, на Одделот за домашна безбедност (DHS) испратиле информации за предложените rulemaking (NPRM) во Сојузна регистар конципирањето својот план да се намали времето американските граѓани се одделени од нивните непосредни роднини (сопружници, деца, родители), додека оние членови на семејството се во процес на добивање на имигрантската виза да стане законски постојани жители на САД.

Овој нов процес се уште не е во сила

Од најавата, USCIS стана свесен за јавноста заблудите во врска со владеењето на одлуки и кога привремено незаконско присуство откажување процес ќе стапи на сила. USCIS има издадено голем број на јавни образовни материјали за борба против овие погрешни вклучувајќи флаери и јавни услуги Најави на англиски и шпански. Овие јавни материјали може да се најде на веб страната USCIS на десната колона.
· Не праќај апликација бара привремено ослободување во тоа време. USCIS ќе ги отфрли сите барања бара овој нов процес и ние ќе се врати на апликација во пакет и сите поврзани трошоци на барателот. USCIS не може да прифати апликации до донесување на конечна правило се издава и на процесот на промена стапува во сила.

· Бидете свесни дека некои неовластено практичари на закон за имиграција погрешно може да тврдат дека тие во моментов може да поднесе привремено откажување апликација (Образец I-601) за вас. Истите поединци може да побара од вас да плаќаат нив да поднесе такви форми иако процесот се уште не е на место. Ве молиме избегне ваквите измами. USCIS сака да ги научат факти за заштита на вас и вашето семејство против scammers со посета http://www.uscis.gov/avoidscams

Преведувач

Контакт