Архива за месец јануари, 2012

Американската Имиграција Адвокатите асоцијација

7 Јануари 2012 година - нема коментари. Напишано од во правни ресурси .

Американската Имиграција Адвокатите асоцијација (Аила) е национална асоцијација на над 11.000 адвокати и професори по право кои практикуваат и да научат закон за имиграција.

Веб страна:

http://www.aila.org/

Американската Пријатели Сервис комитет

7 Јануари 2012 година - нема коментари. Напишано од во правни ресурси .

Американската Пријатели Сервис комитет (AFSC) е организација квакер, која вклучува луѓе од различни вери со кои се посветени на социјална правда, мир и хуманитарна услуга. Нашата работа се базира на принципите на верските друштво на пријатели, верувањето во вредност од секој човек, и верба во моќта на љубовта да се надмине насилството и неправдата.

Веб-страница

http://www.afsc.org

Домашни работници Обединетите

7 Јануари 2012 година - нема коментари. Напишано од во работните односи .

Основана во 2000 година, домашните работници Обединетите [DWU] е организација на Карибите, Латина и африканските дадилките, домаќини, и постарите старателите во Њујорк, организирање за власт, почит, фер стандарди на трудот и да се помогне во изградбата на движење да се стави крај експлоатација и угнетување за сите.

Веб страна:

http://www.domesticworkersunited.org/

Националниот ден работник Организирање мрежа

7 Јануари 2012 година - нема коментари. Напишано од во работните односи .

NDLON подобрува животите на денот работници во САД. За таа цел, NDLON работи да ги обедини и зајакнува е член на организациите да бидат повеќе стратешки и ефикасни во нивните напори да се развие лидерство, мобилизира и организира ден работници со цел да ги заштити и да ги прошират своите граѓански, работничките и човековите права. NDLON поттикнува побезбедно похумани услови за надничар, и мажите и жените, да заработи за живот, да придонесе за општеството, и да се интегрираат во заедницата.

Веб страна:

http://www.ndlon.org/

ImmigrationWorks

7 Јануари 2012 година - нема коментари. Напишано од во работните односи .

ImmigrationWorks САД е национална организација унапредување реформи за имиграцијата, која работи за сите Американци - работодавачите, работниците и граѓаните. Нејзините двојни цели: да се едуцира јавноста за придобивките од имиграција и да се изгради мејнстрим грасрут изборна единица во корист на подобра закон - сопственици на бизниси и други од цела Америка подготвени да зборуваат и бараат ремонт.

Веб страна:

http://www.immigrationworksusa.org/

Преведувач

Контакт