Архива за ноември, 2011

Раскрсница на светот во Middlesex Каунти, Њу Џерси

4 ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во eBook , ресурси .

Get the report in your inbox!

Погледај го Злоупотреба

Middlesex округот има 3 најголем број на имигранти меѓу Њу Џерси земји. Како новодојденците на национално ниво, оние во централниот дел на Њу Џерси претежно живеат во предградијата. Околу половина се Азија. Латиноамериканците се рангира секунда.

Како civically ангажирани соседи тие се вози на економијата и enliven на културата.

Мапи, табели, графикони и анализа пренесе ширина, можности и предизвици со кои се голем број на новодојденците довеле до Middlesex Каунти и во Њу Џерси генерално.

Пополнете го формуларот за да се добие брз пристап до раскрсницата д-р Ман на Светската: Нови Американците во Middlesex Каунти, Њу Џерси.

Политички аналитичар / координатор на програмата | меѓународно образование

4 ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во Барањето За предлог .

Националниот центар за имигранти политика за интеграција

Вашингтон

Политиката за миграција институт (MPI), непартиска, непрофитна тинк-тенк посветен на проучување на националните и меѓународните миграциони политики, бара динамична и искусни поединец да работат во Националниот центар на Институтот за имиграциски политика за интеграција (NCIIP).

Примарни функции на позиција се:

 1. Да помогне во координирање на меѓународни компаративни проектот се фокусираше на клучните прашања во областа на наставникот квалитет, истражување на политики и практики во областите како што се пре-обука, лиценцирање, и професионален развој и нивното влијание врз резултатите од образованието на децата од имигрантските семејства; и
 2. Да се ​​обезбеди истражување и програма координација поддршка на други NCIIP образование поврзани со проекти, вклучувајќи темите во САД раното детство, основно и средно образование, како и прашања во врска со признавањето на странски образовни и вештина ингеренциите и транснационални усогласување на образованието и вештина ингеренциите.

Потребно:

 • Магистратура со 5 или повеќе години искуство или стручно образование со 3 или повеќе години работно искуство
 • Демонстрираа познавање на образовната политика и пракса прашања во врска со успехот на децата од имигрантските семејства, особено деца кои се второ јазик ученици
 • Докажано истражување, организација и управување со проекти вештини
 • Способност да ги уредувате и да пишува луцидно
 • Способноста да работи независно, приоритет, и справи со повеќе задачи и проекти
 • Демонстрираа професионализам и пресудата
 • Одлично и зрели тим плеер / градител
 • Удобност со јавно говорење

Корисно:

 • Познавање на образовната политика и пракса прашања во европските држави и / или на наставникот-квалитетни политики и практики во одредена
 • Пред аналитички политика работа и / или квантитативно истражување во релевантните НВО, право, и / или владини сектори,
 • Искуство во програмата управување, вклучувајќи контрола на персоналот и управување со буџетот
 • Релевантни публикации рекорд
 • Флуентност на шпански и / или други јазици во прилог на англиски јазик

Должности и овластување

 • Учествуваат во проектирање и управување на истражувачки напори во врска со образованието на децата од имигрантските семејства и акредитивен признавање прашања кои се соочуваат странските-образовани возрасни
 • Истражување и да пишува позадина документи, меморандуми, извештаи, статии, итн работи во соработка со други во куќата на персоналот и аналитичари надвор MPI
 • Спроведување на квалитативниот и / или квантитативниот анализи за повеќе публика, вклучувајќи ги политичарите, владина агенција менаџери, заедница заинтересирани страни, и други
 • Да стапите во интеракција со надворешни научници, политичари, како и други заинтересирани страни да ја координира програмата настани и активности
 • Обезбеди навременост, точност и доверба во завршување на проектните активности
 • Работат заеднички со други NCIIP на персоналот да обезбеди финансирање за проекти, вклучувајќи ги и пишување предлози и грант извештаи

Да се ​​аплицира

Заинтересираните кандидати треба да испратат мотивационо писмо, продолжи, кратко пишување примерок, и плата историјата да hr@migrationpolicy.org~~V. Ве молиме референца "меѓународно образование ПА / компјутер - NCIIP" во насловот и вклучуваат линија ни кажува како сте слушнале за оваа позиција.

Хард копии може да бидат испратени на:

Човечки ресурси
Миграционата политика Институтот
1400 16-Свети СЗ Ste 300
Вашингтон 20.036

Поради големиот број на пријавени, само оние кои се сметаат за позиција ќе бидат контактирани. Не телефонски повици, ве молам.

Политиката за миграција Институтот е еднаква можност работодавачот и не дискриминираат врз основа на расата, полот, етничката припадност, сексуална или половата насоченост, религија, или физичка способност.

Посетата на американскиот MPI на доселениците интеграција мрежа во: http://immigrant-integration.ning.com/?xg_source=msg_mes_network

Д-р Анастасија Ман | Раководители

3 Ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во штабот .

Dr. Anastasia Mann

Ман е асистент истражувања Професор и директор на програмата за имиграција и демократија на Иглтон институт за политика на Рутгерс University.She заработил нејзиниот д-р од Соединетите Американски Држави во 20 век историјата на САД, со фокус на социјалната заштита политика. Пред да дојдат во Иглтон, Ман одржа позиција на политички аналитичар во Њу Џерси за приватност перспектива, Њу Џерси подружница на DC-Центарот за буџет и приоритетите на политиката каде што работеше интензивно на обезбедување пристап до високото образование. Нејзиниот 2009 извештај, градина Државниот сонот изградено случај за придонес во државата школувањето да недокументирани имигранти студенти во Њу Џерси.

Во Програмата за имиграција и демократија, Ман насочува Рутгерс имиграциски инфраструктура на сајтот (RIIM), на националната анкета на локални организации, иницијатива поддржана од страна на академскиот извонредност награда од Рутгерс, Фондот за Њу Џерси, а Карнеги корпорацијата од Нова Њујорк. Во 2011 година, кои работат со своите колеги во три кампуси и на Градскиот универзитет на Њујорк, Ман Предводени државјанство Рутгерс, проект кој за прием на ресурси на предводник на Универзитетот на државата да им понуди државјанство помош кон заедницата Рутгерс и на пошироката јавност.

Ман го претстави својот истражување на лидерство Њу Џерси, начинот на кој Јунајтед, Универзитетот Принстон, Универзитетот Рутгерс, на Американскиот еврејски комитет, Њу Џерси на миграциската политика мрежа, Здружението на доживотни ученици, на ИВКА, во Њу Џерси државното законодавство и Национална конференција на имигрант интеграција. Именуван до првиот досега Њу Џерси Комисијата за Нова Американците во 2010 година, Ман претседава со хумани служби комисија во Принстон.

Е-пошта:

amann@rci.rutgers.edu

Д-р Џенис ликовна | виш научен соработник

3 Ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во штабот .

Д-р Џенис ликовна

Janice е факултет директор на програмата за имиграција и демократија, и е доцент на трудот и работните односи студии на Факултетот за менаџмент и работните односи.

Janice е, исто така, виш научен соработник за организирање и политика во Центарот за заедница промени (CCC). А 20-годишен ветеран на трудот и заедницата организирање движења, таа се фокусира нејзиното внимание на маките на ниски плати имигрантските работници. Нејзината книга работник центри: Организирање заедници на раб на сонот беше објавен во јануари 2006 година од Универзитетот Корнел печат и на Институт за економска политика. Нејзините најновите проектот, вклучени во главните медиуми низ земјата, е друштвена вложување со CCC и осум работник центри низ земјата за да се обезбеди прифатлива и сигурен финансиски услуги за ниска плата имигрантските работници. Во септември 2007 година, фино беше назначен од гувернерот Корзин во Блу ​​Њу Џерси Лента панел за имиграциски интеграција.

Е-пошта:

jrfine@rci.rutgers.edu

Д-р Робин Родригез

3 Ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во состав факултет .

Robyn Rodriguez

Robyn Родригез

Д-р Робин М Родригез е социолог кој има работено на транснационални труд и миграција на моделите, особено во однос на Filipinas во САД. Истражувачки интереси Родригез и професионални контакти и понуди различни предности на овој проект.

Д-р Kathe Њуман

3 Ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во состав факултет .

Kathe Newman

Kathe Њуман

Д-р Kathe Њумен, со неа преседан работа на затварање криза, особено неговото влијание врз заедниците на бојата во и околу Њуарк, доаѓа до RIIM со експертиза како истражувач и богат врски со CBOs околу државата. Како урбан планер, таа исто така нуди експертиза за географијата на имигрантските заедници.

Д-р Џејмс DeFillippis

3 Ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во состав факултет .

James DeFillippis

James DeFillippis

Д-р Џејмс DeFilippis има позадина во урбанистичкото планирање, но има напишано широко за развој на заедницата и станбени прашања. За целите на RIIM, повеќето релевантни работа DeFilippis "вклучува влијание врз заедницата во која како последица од пренесувањето на државата на благосостојба во текот на изминатата деценија и половина.

Махеш Lakshminarayanan | истражувач

3 Ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во Истражувачите .

Mahesh Lakshminarayanan

Махеш Lakshminarayanan е урбана и регионална излет со една од водечките планирање и инженерство консултантска фирма во Индија. Тој дипломира со магистерска диплома по Планирање од Рутгерс "Едвард J.Bloustein Факултетот за планирање и јавната политика, и работел за две години со Middlesex Каунти планирање, а исто така на Рутгерс имиграциски инфраструктурен проект со Иглтон пред да се пресели назад во Индија март 2011 година.

Области Махеш на интерес вклучуваат развој на инфраструктурата и планирање на животната средина. Пред да дојдат во Универзитетот Рутгерс, Махеш работел кратко на масовниот транзит и историски проекти за зачувување во Индија. Тој, исто така има степен во урбанистичко планирање од Jawarharlal Нехру Технолошкиот универзитет (Индија).

Ommead Iraninejad | истражувач

3 Ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во Истражувачите .

Ommead Iraninejad

Ommead Iraninejad е втора година мајстори студент на Универзитетот Рутгерс Школата за менаџмент и работните односи. Интереси Ommead вклучуваат законот за работни односи, корпорации лидерство, перформанси мислењата, пречки во развојот на работното место, и организациско однесување. Ommead е сенаторот од Школата за менаџмент и работните односи.

Во моментов, Ommead е вработен во Националната работни односи одбор, како поле испитувачот. Тој работи за Генералниот совет, под надзор на Регионалниот директор на Регион 2. Покрај тоа, потенцијалните планови Ommead вклучуваат извршуваат докторски студии на Универзитетот Рутгерс.

Elisa Н Baeza | истражувач

3 Ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во Истражувачите .

Elisa N. Baeza

Elisa Baeza се извршуваат Мајстор за јавна политика на Факултетот Bloustein за планирање и јавна политика во Рутгерс. Нејзините интереси се во развојот на заедницата, поточно во економскиот капитал, доделување на станови, и средства за развој меѓу урбаните ниско до умерена приход семејства. Таа е дипломиран соработник со Програмата за имиграциски Рутгерс инфраструктура на сајтот проект.

Пред Bloustein, Elisa работел како директен давател на услуги во прифатлива homeownership и развој на младите полиња каде што таа служи за ниско до умерена приход и мигрантско население во мисијата Окружниот и југоисточна сектор од Сан Франциско, Калифорнија.

Престојни настани

 1. Април
  23
  Mon

  1. 8:30 Имиграција Акционери конференција 2012
 2. Април
  30
  Mon

  1. Закон за имиграција курс за обука
Прикажи ги Календар »

Контакт