Архива за октомври, 2011

Латинска Америка студии асоцијација (LASA)

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

LASA е најголемиот професионална асоцијација во светот за поединци и институции вклучени во студијата на Латинска Америка. Со над 5.500 членови, триесет проценти од нив живеат надвор од Соединетите Држави, LASA е една асоцијација која носи заедно експерти за Латинска Америка од сите дисциплини и различни професионални напори, низ целиот свет.

Веб-сајт водат: http://lasa.international.pitt.edu/

Шпанска Образовни телекомуникациски систем (HETS)

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

HETS е телекомуникациите конзорциум од колеџите и универзитетите во САД и Порторико. Нејзината мисија е да се прошири пристапот на Хиспанците до високото образование и можности за обука преку образовниот телекомуникациите и учење на далечина. HETS член се поврзете со еден со друг преку разновидноста на телекомуникациите и информатичката технологија. Овие технологии може да ги содржи HETS Ц-групата сателитска мрежа систем или компримиран видео преку телефонски линии или ISDN. Сите земји институции се поврзете со едни со други преку интернет.

Веб-сајт водат: http://www.hets.org/~~V

Шпанска Здружението на колеџи и универзитети, (HACU)

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

На HACU е национална асоцијација претставуваат акредитирани колеџи и универзитети во Соединетите Американски Држави каде шпанска студенти сочинуваат најмалку 25 отсто од вкупниот упис на студенти. Целта HACU е да ги собере колеџи и универзитети, училишта, корпорации, владини агенции и поединци за да се воспостават партнерства за: промовирање на развојот на шпанска-Услуга колеџи и универзитети; подобрување на пристапот до и квалитетот на Контактирај образовни можности за шпанска студенти; и средба на потребите на бизнисот, индустријата и владата преку развој и споделување] на ресурси, информации и експертиза.

Веб-сајт водат: http://www.hacu.net/hacu/default.asp

Американската асоцијација за наставници на шпански и португалски, (AATSP)

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

Од своето основање во 1917 година, AATSP ја промовираше студијата и настава на шпанска, Luso-Бразилецот, и други сродни јазици, литератури и култури на сите нивоа. Преку размена на педагошки и научни информации, AATSP охрабрува наследство и втор јазик студија и поддржува проекти за таа цел.

Веб-сајт водат: http://www.aatsp.org/~~V

Образование, имиграциски Студентите, бегалци Студентите, и на англиски јазик Учениците

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

Во ова издание се обрнува внимание на тоа како наставниците и на ниво на основно и средно ниво учат, се залагаат за, и да учат од и за имигрант учениците, децата на имигрантите, нивните семејства, и бегалците и нивните семејства, од кои многумина се исто така англиски јазик ученици. Заеднички за сите на придонесите на овој волумен е ставот дека едукатори и наставници може да се подобри образованието за имигрант, бегалец, и на англиски јазик ученик студенти.

Веб-сајт водат: http://nsse-chicago.org/yearbooks.asp?cy=2010

Брукингс Институтот

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

Имиграција експерти од Брукингс Институтот се испитување на демографски, економски, социјални и политичко влијание на имиграцијата во САД и ширум светот.

Веб-сајт водат: http://www.brookings.edu/topics/immigration.aspx

На Annie Е Кејси Фондацијата

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

На Annie Е Кејси Фондацијата, е приватна добротворна организација, посветена на помагајќи да се изгради подобра иднина за сиромашните деца во САД. Примарната мисија на Фондацијата е да се поттикне јавните политики, од човечка услуга реформи, а заедницата го поддржува што поефикасно задоволување на потребите на ранливите деца денес и семејства. Во извршувањето на оваа цел, Фондацијата прави грантови кои им помагаат на држави, градови и населби модата повеќе иновативни, ефективни одговори на овие потреби.

Веб-сајт водат: http://www.aecf.org/~~V

Државата Њу Џерси Министерството за образование

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во образование ресурси .

Државата Њу Џерси Министерството за образование дава објаснувања на сегашниот закон и прописите кои се однесуваат имигрант на студентите право на пристап до јавните училишта во Њу Џерси.

Веб-сајт водат: http://www.state.nj.us/education/news/2002/1021imm.htm

Источниот брег на азиските американски студентска унија

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во граѓански права ресурси .

ECAASU има за цел да ги инспирира, да се образува, а ги поттикне оние кои се заинтересирани во азиските американскиот прашања. Тоа ја поставува цели за зајакнување на азиските американските студенти организации преку intercollegiate комуникација со цел да им служи на социјалните и образовните потреби на азиските американски студенти; за унапредување на социјалната еднаквост на малцинства со елиминирање на предрасудите и дискриминацијата, одбраната на човековите и граѓанските права, и борба против расизмот и омразата злосторства од страна активности дозволено според член 501 (c) (3) од Законот; да се поттикне азиски Американците да учествуваат во изборниот процес преку непартиска и, непристрасно регистрација на гласачите, се-надвор-на-гласање, а за едукација на гласачите дискови кои не се ограничени на еден изборниот период и се спроведуваат во повеќе од пет држави, како и за промовирање на заедницата зграда и меѓусебно разбирање меѓу азиските Американци со различни националности и сите луѓе на боја.

Веб страна:

http://www.ecaasu.org/site/

LatinoJustice Порторико Правна одбрана и Фондот за образование

30 Октомври 2011 - нема коментари. Напишано од во граѓански права ресурси .

LatinoJustice PRLDEF шампиони правична општество. Користење на силата на законот заедно со застапување и образование, LatinoJustice PRLDEF штити можности за сите Латиноамериканците да се успее во училиште и на работа, да ја исполни своите соништа, одржување и нивните семејства и заедници.

Веб страна:

http://prldef.org/index.html

Престојни настани

Нема претстојните настани.

Прикажи ги Календар

Контакт